Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan seketika

Saturday, December 12, 2009

NASI DAGANG EXPRESS

Assalamualaikum dan selamat malam semua kawan2 dialam siber ini, kali ini n3 dinner aku...masih panas lagi nasi ni.Jarang sekali masak nasi dagang mcm ni, selalu aku guna beras nasi dagang dan kukus. Tapi kali ini buat yang express pulak, nasib baik menjadi dengan jaya lah jugak. Tengah hari tadi aku masak kari ikan tongkol, ada la pulak belen lagi, tgk beras nasi dagang tak ada pulak, maka jadilah nasi dagang , beras wangi campur pulut, pas tu masak guna rice cooker je.Tapi santan halba, halia bwg n santan letak juga, cuma kaedah je simple. Yang kaler cokelat sikit tu sambal kelapa, memang best kalo makan ngan nasi dagang ni, kalo tak ada pun ok je rasanya. Meh la sapa nak rasa ke nak  makan ke....sila ya.


Macam lah rupa nasi dagang ganu kite, mungkin cara buat aje yang lain. orang kat sarawak tu pernah mkn tak nasi dagang ni

6 comments:

Huwaaaa kak kuar nasi dage lah pulak tak boleh tahan ni makan utk kite ye kak
 
salam mimi...org utara mkn nasi dage jugak ke mimi, alhamdulillah akak dh kenyang ni...
 
orang Sarawak dok jd immigrant ni x tanya ker??? hihik...
 
orang sarawak ni mmg dh confirm suka ngan nasi dagang buatan sendiri...hihihi.
 
Akakk..orang sarawak ni tak pernah try lagi nasi dagang asli..nak rasa laa nasi dagang yg akak buat..hehe
 
sue....akak punya pun tak tau asli ke tak ngengenge....kalo yang asli kena mak2 yang masak, air tangan tu, tapi resepi sama la. boleh la sue cuba, kalo nak yang akak buat mai la umah akak
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...