Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Thursday, July 15, 2010

BUBUR / PENGAT SUKUN

Salam sekali lagi berjumpa hari ini...tak abis2 lagi cerita pasal sukun ni. Baru kejap tadi akk siapkan bubur/pengat sukun ni....tak pernah buat n akk tak pernah makan lagi bubur sukun gini, rupa2nya best juga dibuat bubur. Abe pun tak tau bubur apa....dia ingatkan pengat labu.....Best...Tq buat Kak Erna yang bagi idea buat bubur ni. Jom la mkn panas2 ni best..pas tu kena minum air kosong. :~

Cantik je isinya kekuning2an..pada sesiapa yang tak pernah buat bubur dipersilakan mencuba...i like it

2 comments:

Salam kak rosa, tu bubur ke pengat? Sukun yg dimasak mcm ni tak penah mkn lg. Pengat ubi stello tu biasa la mkn. Ni nk komen skt, awat la ada gangguan 'this image or video has been deleted' dlm blog ni. Akk kna buang widget tu sbb mengganggu pbacaan.
 
salam rosaliza..esok..akak nak pi cari juga..buah sukun ni..harap2 ada orang jual kat pasar tani rembau esok..dah terliur ni..tengok bubur /pengat sukun yang ros buat..daun pandannya letakan..untuk wangi..kan bubur ni..esok..kalau dapat beli..ha..lepas..ngidam akak..he he..
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...