Saturday, July 17, 2010

NASI DAGANG

Salam dan selamat pagi buat semua rakan2. semalam akk ada masak nasi dagang untuk lunch, tapi tak berapa puas hati makan kerana beras nasi dagang tak ada kat umah akk ni. Jadi akk buatlah nasi dagang putih gini, 1:3,pulut campur ngan beras biasa, pastu masak gulai ikan aya.....makan tu bolehlah tahan. :~


Kalo sesiapa yang belum pernah makan nasi dgg ni bersama telur n udang...boleh la cuba...memang sedap. Kalo ada sambal kelapa lagiiiii sedap, tapi acar tu mesti kena ada kalo tak lagi muak la mkn nasi ni. Nasi ni semua dah habis pun.....kalo nak buat kenduri naik umah baru pun kena buat yang lain, itu kena panggil catering pulak hehehh

6 comments:

baru htr beras nasi dagang kat umah mak, ntah bila nunggu mak masak.. tak siap2 nasi dagang mak kita
 
salam ros..akak dah lama tak makan nasi dagang..sejak kakak ipar meninggal bulan puasa lepas..kakak ipar yang pandai buat nasi dagang..sedap..
 
akak liza kalu wa makan nasi
dagang wa lebih suker gulai ayam
dari ikan. x tau kenapa ...:)
 
Salam Sari..hehehe..tunggu mak masak nnt time dia free je la baru dia buat heheh, tapi kalo mak msk lagiiii sedapkan
 
Salam kak erna...bila org yang pandai msk tak ada baru terasa susah nak mkn kan kak..kak erna kena cuba buat sendiri, tapi takut akk tak suka pula, sbb nasi ni muak sikit heheheh
 
Salam Chak...akk tau nape chak suka ayam dari ikan...sbb senang nak mkn takyah pk2 tulang ikan tu heheh. Chak suka ke ngan nasi dagang ?
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...