Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Friday, December 3, 2010

MEE GORENG SEMPOI

Salam buat semua, dah bf ke belum nih....kalo belum meh sarapan umah akk, ada lagi sikit mee goreng sempoi ni. Kalau time cuti2 gini, selalunya bf yang berat sikit, pas tu lunch pun lewat sikit. Akk selalu masak gini je mee goreng kerana menepati citarasa anak, lagi pun mmg senang keja.




Layan ngan kopok ikan, masa mee panas2 mmg best walaupun simple je.  Akk guna kicap manis dan oyster je sebagai perasa dan tambah sebiji telur kedalam mee goreng ni. Pas tu bahan tumisnya bawang besar n bawang putih seta cili giling.



9 comments:

I like I like! Tumpang makan ye kak! :D
 
huhu..sempoi2 pon kluar gak mee spinggan tu...time cuti ni tangan kering bila tekan keyboard je, selebihnya asyik main air kat dapo je ek...
 
Assalam kak nak mee hehehe akak ngan bb sihat ke?
 
salam rosaliza..
walaupun namanya sempoi..tapi nampak sangat menyelerakan..
 
Hai love..meh la umah akk kalo nak mkn mee goreng bodo gini heheh
 
Salam Ana..gitulah kita ni..mmg selain dari ngadap pc kat dapur je kejanya hehehh, tapi best gak ada juri heheh
 
Salam Chik mi..lama ilang rupa2nya cuti2 Kl..akk n bby sihat2 je mimi, tq ya
 
Salam Kak Erna..main msak2 ngan anak2 suka gak...ramai gak yg nak tulun kat dapur tu..itu la simple pun hbis gak
 
sedapnya mee goreng.. tapi masalahnya saya xleh makan.. huk huk huk teringin nak makan..

http://www.iconarchive.com/icons/bad-blood/yolks/72/TT-TT-icon.png
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...