Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Thursday, January 20, 2011

OHHHH YAMAHA TZM KU HILANG

Salam buat semua..sedih rasa hati ni.....malam tadi tido macam biasa je..kejap2 tersedar bila amani nak menyusu..pas tu tido balik. Azan suubuh baru bangun betul2, pas solat subuh akk baru buka pc n buka pintu ..tak ada apa pun yang mencurigakan.

Dalam kul 7.30am my abe balik dari kerja, dia tanya mana motor TZM....eh tak ada ke..akk kata la tadi dah buka pinti tapi tak perasan pun. Rupa2nya Motor TZM kesayangan abe ku telah hilang. Mau tak sayangnya  motor ni dia beli masa kami tak kawen lagi...sayang nak jual, jadi letak je kat umah boleh tengok2 n gosok2..sekali sekala tu naik juga.

Agaknya pencuri ni memang lama dok perhati motor ni. Harap2 jumpa lah kembali motor kami ini.}~

Walaupun buruk namun tuan dia amat sayang. Gambar ni akk snap masa awal tahun ni. harap2 jumpa lah nanti motor ni. Plat motor ni WDW 4772....Selalu kat sini kalo ada perayaan yg berkenaan ada lah motor ke apa yg hilang..tak sangka pula kali ini kena motor abe akk pulak. Motor TZM ni sebenarnya terselit dah..ada motor lain yang lebih baru ( ambil tahun ni ) disebelah dia..tapi orang jahat tu berkenan TZM ni lagi.

17 comments:

malaun beno la si pencurik tuh... tapi penah dulu berlaku kat famili kite kak.. dua bijik moto beso adik ilang.... macam akak jugak la sedor waktu subuh... pagi2 buta lg polis dah dtg amik kesan pencurik tuh yg tak pakai selipar... nampak tapak kaki dier.. pehtu selang sehari jumpa sebijik moto kat kebun orang sbb pencurik tuh tak pandai stat moto tuh! hahaha... gli ati pong ader.. yang satu lagik, membe adik yg jumpa dier follow mamat indon tuh sampai rumah sbb mcm kenal moto yg dier pakai.. last2 report polis dan dpt balik motor tuh.. tp dah tuko plat la dan dah ade urusan jual beli.. teruk kan! huhuu.. kes kitaorg pendatang asing mcm diorg tuh la.. tak tau plak kes akak apa..maybe juga mat2 gian..
 
panjang betol citer kak hana pasal moto tu ek?..hehehee..ha'ah..moto2 tu seb bek dpt balik..kalo x..udah meraung adik2 ipa tu...
harap2 moto akk dpt la balik..kenangn silam tu..
 
salam rosaliza. zaman sekarang ni mencuri motor berlaku dgn leluasa. motor suami kakchik pun kena curi juga. malam raya pulak tu diorang kebas. letak motor dlm rumah berpagar pun boleh dicuri skrg ni. akhir zaman ni orang jahat semakin berlebih-lebih kejahatan mereka. kat kg kakchik ni yg mencuri motor ni biasanya budak sekolah. dah report polis ke? moga2 rezeki TZM tu masih rezeki suami rosaliza.
 
jahat tul deme ni..tadak keje lain ke nk wat..kasi potong tgn baru tau..harap2 jumpa blik(dlm keadaan ok la)motor abe ngah tuh..syg tuuu..sentimentel value
 
sepanjang follow blog akak ni first time saya baca entry yang bukan berkaitan makanan.. kecuali sal anak2 kakak.. apa pun kak banyak sabor.. tu yang kata rezeki tuhan dah tetapkan pada insan ni hanya pada masa tu saja.. sedangkan makanan dalam mulut pun boleh jatuh ke tanah kalau dah tuhan kata bukan rezeki kita.. tapi apa pun minta la doa pada tuhan agar si pencuri tu dapat hidayah dari tuhan.. moga dia diselamatkan di dunia dan akhirat...
 
salam kak..sentimental value tu..dah lama simpan kan..hampes betul la pencuri tu kak..mujur jugak tzm tu je dia rembat..kalua dedua...adoiii..sabar je lah kak..mudahan jumpa balik ye..
 
Salam kak liza,
Ala.. kesiannya. Depan rumah pun diaorang berani rembat. huhu... bahaya, kan zaman skrg ni.. baca yasin banyak2 kali kak... moga2 dia terbuka hati nak pulangkan balik. Saya doakan TZM cepat ditemui.
 
Salam kak rosa,
TZM byk jasa utk tuan dia ni. I pn penah ronda2 KL dgn abg ngah naik moto ni.
 
liza kak ilah pernah tinggal di sarawak.. org tak berani curi apa pun barang org sana.. sebab nahas lah pas balik ...bekas tapak kaki depa pandai buat..mcm2 la pencuri tu akan dpt padah.. nak caya tak caya mmg wujud.. tumpang simpati...semoga jumpa kembali..
 
teruknye...nnt lps ni kne smpn dlm umh la.huhu..
moto ni hlg lps snap gmbr awal thun ni mksdnye baru lg la amk gmbr tu..sama mcm kes cincin bertlian emas putih alla.. lps smggu amek gmbr cincin tu hlg.huhuhuhu
 
}~ Hana..terima kasih kongsi citer hana...tapi kalo ilang kat KL ni agak payah la nak dpt balik, selalu jd spare part n tak ada rupa motor dh huhuhu
 
eh kak..camner leh terlepas entri akak nih..lahaii,pahal lak tzm tu yg dia amik kak..sayang tu..mesti banyak kenangan kan..tapi nk wat camner eh kak.dah bukan rezeki..mungkin Allah nak bagi yang lebih baik lagi kot..yg penting nasib baik pencuri tu tak apa2kan seisi rumah..kuss semangat..
semoga moto akak tu dapat kembali..mana tau,terbuka hati pencuri tu nak pulangkan ke..kan
 
}~ Fmina08...salam mina..ni hilang kat KL mmg payah nak jumpa, kalo kat kg mungkin org kwsan situ je. kalo kat sini mana la kita nak kenalkan
 
}~ Kakchik....salam kakchik, tzm ni betul2 dpn pintu umah saya, tu org jahat dok perhati je..bila lepa sikit cpt2 kebas.mmg dasar penjahat. Rasa2nay dh tak ada rezeki kami tu..tak ada kbr berita dari polis pun
 
}~ Linapg...kalo dapat akk potong je semuanaybaru padan muka. Mmg sayang sangat kat motor tu kalo tak lama dah jual huhuhu, takat tu je tzm ngan kami
 
}~ Mizi..mmg dah ketentuan ilahi nak buat mcm mana...tzm bukan milik kami lagi. Harapan akk pun agar org tu pulang blk tzm kami uhuhuhu..sedih ni
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...