Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Sunday, January 9, 2011

SOTONG GORENG CILI SOS

Salam n selamat malam buat semua....mula tu akk nak buat sotong goreng je, perap ngan garam n kunyit pas tu letak tepung gandum sikit dan goreng......tengah2 goreng tu baru masukkan bawang n cili2 potong dan tomato. Eh tetiba je g tung sos cili n oyster pulak...kuah tu pekat sikit, kerana ada tpg gandum....best pulak}~


Anak2 suka pula bila ada kuah sikit gini..........

Dan ...jeng...jeng...jeng....... ini tak ada kena mengena ngan sotong kat atas tu ya heheheh

Amani ..gambar ni akk snap ptg tadi masa nak pg tgk kakak n abangnya main hoki

8 comments:

salam kak, wah sedapnya menu sotong ni saya suka...senang dan simple kan msk ni...msk sotong lak x payah lelama..budak debab tu pun mkn sotong gakm ke?..hehe comei tgk dia..
 
sedap lah masakan tue nampak...
 
caman ni gi tgk hoki tp ikat kepala 'bola'lak..msti kena gomoi sakan kat pdg hoki tuh..suma org geram tgk pipi tuh.sori la akak komen tadak kena mengena ngan n3 sutun tuh kih3..
 
memula tgk amani puas2 dulu baru tgk sotong.hihi..comel dia!tubit2 tarik2 pp amani sampai nangis..hah kak,amani nak nyusu..hahak :P

lamanya dah x makan sotong..ni masak gini memang sedapnyaa lahaiii...skrg ni susah tul jumpa sotong kat sini..ni akak candat sendirik ke?hehe
berapa sekilo kat sana eh kak?
 
}~ Nieza...sekali sekala layan menu sotong best la laju je bdk2 kat umah ni mkn..lebih2 lagi kalo becili tak pedas heheh..dak kecik pun mkn sotong..tapi mama dia tlg mkn heheh
 
}~ Shapoji....sedap heheh biasa2 je tu..main campak2 je poji heheh..tq
 
}~ Linapg..dia tak kira tahan je paler dia bagi org ikat janji mood tgh baik hehheh
 
}~ Hasue....heheh suka2 akk je main letak gambar amani..tulah kalo tak nak tgk sotong tgk amani heheh.....heheh lama dah tak g candat sotong..kat pasar borong sekilo rm 12.00..mahal sikit sotong munggkin musim ujan kut sue
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...