Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Tuesday, April 5, 2011

CARROT SUSU

Sekejap je dah tengah hari dah.Panas teri macam ni minum jus nyaman je tekak, lagi pulak ada khasiatnya. Nak buat pun tak sesusah mana.}~ Jom kita minum duluuuu


nak buat minuman ini aman mudah.


Carrot Susu
1 biji carrot - buang kulitnya/ kikis, kemudian potong kecil2
sedikit susu krimer  manis
gula secukupnya
sedikit ais
air secukupnya


cara - cara
Masukkan kesemua bahan2 di atas kedlm blender, kemudian kisar hingga hancur. Kemudian tapis, dah siap sedia utk di minummm


Mekasih buat Hasue tunjuk ajar akk untuk auto publish, akk set masa kul 12.15pm, harap2 berlakulah kejadian itu. 

8 comments:

feberet tue...
dapat pulak minum yang sejuk kaw-kaw...
nikmat !!~


nak menang ipad2 ???
klik > http://solomolo.blogspot.com/2011/04/akibat-berdiam.html
 
sedap ni kak sy suka carrot susu
 
jadik pun kak..hihi..
nak carrot susu segelas..sejuk kaw2 punya..hehe..

kalau kat nasi ayam tu mmg order carrot jus je kak..cedap kan!nk wat sendiri malas yg amat..hahah
 
salam kak..mmg peberet sy carrot susu ni.. campo ngan yogurt sket pun best ni...yummy!~
 
Sodap tu kak ros...tak kire panas atau hujan..nama pun dah juice kan..boleh ajer...
 
assalam rosaliza..anak akak suka betul dengan carrot susu ni..terima kasih tulis resepi..boleh cuba buat sendiri.
wah dah pandai autopublish ye..hasue ajar rosa..rosa ajar la akak pulak..he he..
 
salam kak rosa..wah sejuk tekak tengok..balik kerja tadi tengok sorang budak duk minum kaet susu ni..teringin gak huhu
 
sdapnya tgk kak..

tekak ni da meronta2 nk jus carrot tu =)

latest entry : Hati Seorang Wanita~
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...