Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Tuesday, April 5, 2011

ROTI SOSEJ ROLL

Assalamualaikum buat semua dan salam sejahtera buat pengujung bukan muslim. Seminggu dah selamat pun sosej roll ni masuk perut anak2 , mak n bapak anak2 heheh. Maknanya dh lama diagih2kan mana tempat yg perlu di simpan dan di keluarkan.


Resipi simple ni akk copy n paste dari umah LINAPG je, biasanya kalo sapa2 nak buat roti ni mesti gelek2 bagi nipis dulu baru lah dianya jadi roll. Minta izin ya dik akk tepek resipinya kat sini, kut2 anak cucu nak buat nanti }~


sopan santun je beratur ikut susunan macam kayu balak atas tereller je


ROTI SOSEJ ROLL
Sumber : linapg


Bahan-Bahan:
  • 10 batang sausage (gn Ramly beef frankfuter) 
  • 10 keping roti ( canai supaya roti mampat/padat ) - gelek2
  • 1 biji telur
  • Minyak
Cara-Cara :

  1. Gulung sausage dgn roti, bahagian hujung roti sapu telur supaya tak terbuka masa menggoreng
  2. Ulang sampai roti habis.
  3. Panaskan minyak, celup roti ke dalam telur dan goreng dgn api sederhana hingga keperangan.
  4. Angkat dan toskan. Sedap di makan dgn sos cili
  5. SeLaMaT MeNcUbA



Hari ni pagi sikit dapat n3, semlm akk dah draf, nak buat auto post tak reti pulak. Selalunya tak jadi huhuhu

5 comments:

assalam rosaliza..akak suka makan roti ni..anak2 pun suka.sedap ni rosa...
 
sedap nih kak..kalo buh slice cheese lg best jer nak tmbh lemak kat bdn kan..hihiihi..

kak,nak buat auto post tu akak set jer kat option tu(kat create post),pukul berapa,tarikh nak post. pas tu publish..dier akan kuar la ikut tarikh n masa akak nk..hehe
 
anak2 saye pun suke makan sosej roll ni...
senang nak buatkan untuk b/fast dia org gi sekolah...
 
pg2 dpt mkn yg ni pon kra ok dh ni :)
tp duk hostel ssah nk wt =_=
 
oic..dh wat roti sosej ni..sedap kan?budak2 msti suka.Kalau hazim ngan nisa mesti ngangkut smpai abess..
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...