Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Tuesday, July 5, 2011

PULUT IKAN KERING

Jom sarapan buat semua. Tapi sebenarnya akk buat untuk makan malam pulut ikan kering ni. Anak2 memang suka ngan pulut. Akk masa sekilo, baki sikit je tinggal, esopk tu ada lh akk godek2 sejenis kuih...tunggu n3nya nnt.


Suka mkn pulut mcm ni dengan kelapa yang di parut sendiri, tak ada lah tempurung tu mesin sekali hehehe. Pas tu kelapa pun best je angkut dari kampung hari tu, anak2 pun tanya nape kelapa ni manis hehe


sedap mkn ngan kelapa yg digaul besama sedikit garam


pulut pun akk msk guna rice cooker je....ada tak sapaa2 yg tak pernah mkn pulut nyor ni. Tapi belah utara popular juga pulut gini, teringat akk kat novel seorang tua di kaki gunung, suka dia mkn pulut gini

9 comments:

nmpk best la sis.maera tka penah mkn nie..huhu~


mintak jasa baek kwn-kwn komen entry nie. maera tgh join contest. mekasih.mmuahhx..

http://mid-sayang.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html
 
salam sesekali pekena mani cam ni mmg sdp...kalau balik kelantan ni le manu yg selalu mok saji kan....sdpppp
 
akak..suka pulut gini..teringat mek ayoh kat kapong..huhu..eh kak..saya tak reti sgt nak tanak pulut..cer bgtau air banyak mana?
 
sedapnyaaaaa pulut ngan ikan kering ni...saya suka, suami pun suka dan anak pun suka...so kan kak, lenkali jemputlah kami sekeluarga dtg makan jugak ye kak! hihi
 
wah! ini breakfast nostalgia...teringat duduk kat kg dulu2...arwah nenek n atuk suke betol makan pulut kelapa dengan ikan kering...sedapnya...ada pulak kopi o panas..
 
akak....lama sungguh saya tak makan pulut ikan kering ni....Slrpp! Kegemaran saya masa skolah dulu.... kat kantin selalu jual.... tp skrg susah nak jumpa..... Sedapnya....
 
kakk..sama laa kite kuar menu pulut arini..menu yg bakal kuar satu lg tu apa laa agaknya yer?hehe..

penah gak tanak guna rice kuker kak..kalo rajin sket baru kukus..

best laa akak sng ada pemarut kelapa tu..bila2 masa je kan..hehe....sedapnyaaa mkn pulut ngan ikan ni..ikan masin kan kak?

pastu novel seorg tua tu mmg novel lama kan..cam penah baca tp dah lupa jalan ceritanya
 
As salam kak rosa,
Satu soalan nk tanya ni...ikan kering spesis apa yg akak goreng tu? Ikn kekek mak iloi-iloi ke?
 
assalam kak sihat ke?wah besttttnya pulut ngan ikan masin nyum nyum nyum
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...