Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Tuesday, July 5, 2011

PULUT SERI MUKA PINK

Selamat petang semua, bersua kembali kita petang ni. Kesinambungan dari n3 pulut ikan kering tadi yang akk kata ada sikit lebihan pulut tu, esok tengah harinya akk gaulkan pulut tadi dengan santan pekat dan sedikit garam, pas tu tekan2 bagi mampat , Kemudian akk kukus sekejap. Sambil2 tunggu santan mesra ngan pulut tu, akk buat la kepalanya pulak.


Yang jadi kaler pink tu, mesti ada permintaan lah . Eqa yang rajin menolong tu, suka2 je dia nak letak kaler pink, jadilah kaler pink. Bukan tolong apa, suka sangat nak blender2 bahan2 tu, samapikan akk pun terlupa nak letak sesudu tepung jagung, kejadiannya lembik lah sikit, rasanya masih lagi sedap:~


 bila tgk dari atas nampak macam kuih lapis.  Maaf lah potongan tak cantik , akk mmg gagal lah kalo bab2 potong memotong ni,.Potong kain pun kdg2 senget juga hahah.
resipinya simple2 je kalo kuih yang akk buat ni...

15 comments:

ambui kak rosa... fink kaler giteww... macam serimuka anak dara je...
 
]` Cheq Sue..assalam Sue, anak dara punya hal lah tu jadi kaler ping2 gitu, heheh
 
salam kak....saya pun dah tergoda dgn perwarna pink ni lepas duk tengok kak azlita aziz duk guna tuk kuih2 dia...memang cantik kaler nya...:)
 
kaler pink pun lawa laa kak..sibbaik bukan aqil yg tolong,kalo tak mesti nak buh kaler biru.hihih..

kalo kat umah ni lembik2 tu lg suka kak..cam best lak seri muka ni tgk lama2..
 
sweetnye kale pink kak liza..kaler peberet sy tu..hehehe...
 
rasa tak pernah tgk lagi kuih serimuka kaler pink,selalu tu ijo je la..kelaian yg mnrk..cntik juga kaler pink yg dikejakan si Eqa ni hehehe
 
pulut pink satu piring...
mcm 2idea la naka beranak rosaliza ni..cantikkk ayu warna tuu
 
salam kak Ros..

cantik kaler tu..yana suka ping hehee..rasa nk amek je 1 hehee..
 
assalam rosaliza.memang akak lom pernah buat seri muka pink..memang la beseri seri.
 
wah ade seri muka pink lagi ler berseri kak
 
Assalamualaikum Rosa...kreatif anak dara tu yea, warna pink mmg cantik utk semua benda termasuk serimuka ni. Dah jd teringin pulak nk mkn tp malassss nk buat, mintak sikit!!
 
nak rasa...
 
salam kak rosa.. first time nampak warna pink.. kalau anak saya nampak mesti suruh buat dia suka pink
 
sweetnye kuih seri muka ni...pink2 lagi tu...tak kisah la kak fail bab potong memotong ni...janji rasanya sedap...
 
doktor pesan xbleh mkn pulut bebanyak dah, tapi wa suka sesangat pulut ni. atarkan sikit bleh ... he33
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...