Sunday, August 21, 2011

BUTIR NANGKA

Salam ceria buat semua, dahpun 21 hari kita berpuasa. Butir nangka warna warni. Sejak akhir2 ni, ramai blogger  masakkan membuat kuih muih yang berwarna warni, ala2 pelangi, tapi tak lah sampai 7 kaler pun. Akk pun terpengaruh juga, lagi pula memang cantik bila warna warni.


 rendam dengan air terlebih daulu sebelum masuk dalam kuah
 suka tengok warna warni, kalo yg ori kaler putih je
 kuah putih je, kuah ni akk campur dengan 1 sudu halba
lemak manis berkrim.....


Selamat menjakani ibadah puasa dan selamat mengukis buat semua

7 comments:

aloh....sedaknyo butir nako....lamo doh tok make ni...tok jupo butir halbo sini...tokleh nok wat la....tunggu kelik kg baru buleh make ni...
 
assalam..mmg ceria butir nangka ni.Agaknya benih kacukan ni sebab tu butir dia kuar jadi kaler pelangi hehehe.Cantik menarik hasilnya.Mesti budak2 terpikat...
Hmm lamanya tak mkn butir nangka.Tak dak org nak tulun buatkan..nak wat sendiri huh malasnya...meh la anto semngkuk
 
Salam kak..

Salam Ramadan.. ada kad raya utk akak dalam blog Nida :)
 
cantiknya... butir nangka ini keluar dari buah nangka yang tumbuh di kayangan ni...
 
As salam kak rosa, yg ori dan asli tu lbh baik. Yg kaler2 ni msti ada side effect...sbb gna perwarna tiruan. Saya sokong butir nangka yg asli..hehe..
 
Assalamualaikum Kak Rosa...wah ni kalau anak2 yg tak suka mkn pun boleh jd suka sbb dah cantik berkaler2..owh ada letak halba dlm santan tu yea...tentu lain sikit rasanya nie kan!! :))
 
assalam rosa..cantiknya butir nangka ni berwarna warni.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...