Entry kedua untuk Kelantan Food Fest
MASAK LEMAK PUTIH PETOLA
Resipi : embunrosaliza.blogspot.com
Bahan2
1 biji petola sederhana besar - kikis kulit dan potong menyerong anggaran 1/2 inci
*1/2 inci lengkuas -boleh di tukar dengan lada hitam
*5 ulasbawang merah
*1 ulas bawang putih
*1 ekor ikan rebus@ bakar ( ambil isi sahaja )
Santan secukupnya
Garam dan Perasa
Cara2
Tumbuk bahan bertanda ( * )
Masukkan semua bahan tumbuk dan santan kedlm periuk.
Bila mendidih masukkan sayur petola garam dan perasa
Tunggu sehingga sayur empuk boleh lah di angkat
Terima kasih buat kak Nor Secubit Garam dan Gert
"I am submitting this post to Malaysian Food Fest, Kelantan Month hosted by
9 comments:
saya suka lagi2 klu di gandingkan ngan sambal.. perghhhhh meletoppp terus..
Post a Comment