Wednesday, May 18, 2011

KEK LAPIS SARAWAK

Ada sikit angin kerajinan dan semangat untuk n3 pagi2 ni. Sebenarnya kek lapis ni bukan akk buat ya. Pemberian dari adik ipar akk masa dia pergi buat liputan pilihanraya kat Sarawak hari tu.....kang  main lama dah kek ni. Sebab dia beli kat Sarawak akk tepek gak lah pic kat sini. Apa nama kek lapis ni akk tak pasti nak kena confirm ngan HaSue atau RYO  dulu baru tahu. Kek ni di lapisi asam manis (hawflakes)..dan di bakar, sue kalo ad resipi akk nak tepek kat sini ya:~


cantik lapisan kek ni
kecil je kek tu dlm kotak

yang ni mcm unik sikit bentuknya..

semalam termimpi2 jumpa Hasue..tapi kejap  je, sbb akk nk flight ke mana tah hehehe.

14 comments:

Salam morning akak.. laju datang bawa pinggan.. ingt akak wat tadi rajinnyer melapis.. tapikan kak.. beli kek lapis sarawak.. bukan jek sedap tapi thn lama.. pengalaman lepas msa gi Sarawak.. uniq n cantiq2 kan kak? he he he
 
As salam kak rosa,
Igt kot akk yg buat kek ni. Kalo akk yg buat nk tmph barang sebiji dua..hehe.. Hawflakes tu kita panggil gambir kn. Yg bulat2 dn rasa masam2 tu..
 
yummyyyyyy......kek ni dala uniq, rasa dia mmg terbaeekkkkkk!!! huuhuhuh
 
waahh..cantik ye kek lapis tuh...yang ada asam manis tu namanya Kek Lapis Sisik Ikan...Kalo yang belang2 tu tak pasti ler sebab pembuat kek ni kekdang ikut citarasa letak nama.hahaa.....

:)
 
haih pagi hari dah tengok kek lapis. terasa perut ingin di isi... :D
 
Salam kak liza,
wah.. cantiknya kek lapis sarawak. sedap pula tu. macam2 nama kan? hehe..
 
salah satu kek peberet ni. org sakit gigi pun bleh makan ni. x yah kunyah, telan jer ... he33
 
Akakk..awat jumpa kejap je dlm mimpi tu??hehe..tu maknanya dah real nanti jumpa lama kot..maklum,org kate mimpi selalu terbalik.hihi..

Betul la kata Ryo tuh..yg unik skit bentuknya tu namanya Kek lapis sisik ikan.. yang warna cam kek lapis bumi tu perisa apa kak?kalo takde perisa mungkin kek lapis biasa..hehe..
kek lapis sisik ikan tu dier pacak2kan asam manis tu satu2 sebelum melapis setiap adunan..
rasanya ada resepi kat myresipi tu kak
 
Assalam kak..Tadi sy mula2 igt akak yg wat kek nih,hehe..Cantik jer lapisan kek nih kan..Kek lapis sarawak mmg sedap kan..
 
fiza suka kek lapis sarawak ni...my faveret nih...bak sepiring kak...he he he
 
Assalammualaikum kak, apa khabar? terliur dh saya nengok tgk kek lapis tu kak..mood mskx2 belum ada lagi ni...lambat nk panaskan enjin bila dh bercuti btw tq atas doa akak alhamdulillah semua dah selamat.
 
assalam rosa..bertemu lagi kita..
alahai kek serawak punya cerita..sampai mimpi bertemu HaSue ye..
 
amatlah surprise menengok ada kek lapis kat sini,ingatkan kakakku rajin tahap super gaban melapis kek ni..
 
ingtkn kak rosa yg wt sdri kek lapis ni..krk lapis yg lapis2 ngn gambir tu la yg kucr..huhu..mtk ckt..ade lg ke?
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...