Saturday, May 7, 2011

ROTI JALA ACUAN BARU

Assalamualaikum buat semua hadirin dan hadirat sekelian alam yang membaca dan terbaca blog ini. Kunjungan kalian amat akk hargai.


Roti jala acuan baru..sebenarnya masa akk pergi ke penang haritu , akk dapat acuan roti jala yang botol tu, sebenarnya akk ada juga cari kat pasaraya tapi tak pulak jumpa yang pesen botol tu. Terima kasih buat adik akk LINAPG  kerana tahu yang akknya ini suka sangat dengan acuan begitu..mekasih lagi sekali ya dik.


Sebenarnya Lina pun baru je oder acuan ni , masa nak pegi amik acuan tu akk ikut sekali.........jeng...jeng..jeng nak tau akk jumpa sapa, masih terasa- rasa lagi masa jumpanya. saspen je kan, akk jumpa CHIK MIMI - aku dan kehidupanku.


Seronok sangat rasa, akk pun tak sangka boleh jumpa mimi secara live maksud akk di dunia yang nyata, selalu juga jumpa tapi dialam maya je heheh, mimi ada bagi akk satu gift yg spesial, mekasih ya mimi.


Jom tgk roti jala acuan baru, masa buat ni tangan akk sakit, tersiram air panas, nak cover line tu, sebenarnya cubaan pertama akk tak berapa cantik heheh



ROTI JALA


2 cawan gandum
2 cawan air
1 biji telor
sedikit garam
sedikit pewarna kesukaan
sedikit minyak masak


* blender kesemua bahan2 di atas, dan boleh lah menjala mengikut kreativiti masing2, nak yang warna - warni kena ada 2 botol.


akk buat kaler ijau n pink...bila ijau je ank kata mcm kuih ketayap heheh..memnag senang guna acuan gini

mangkuk putih bekas kari tu pemberian dari chik mimi


pstttt mimi boleh tak akk letak gambar kita tu heheh

13 comments:

Salam di pagi Sabtu...

Wah! bolehla kak cek bekpas roti jala kat sini...ada kaler hijau n pink lagi...cerianya...mana kak cek nak dptkan acuan roti jala tu ek....kat sini tak jumpa pun...cecari gak....
 
Wahh..dah rasmikan botol baru tu yaa...sue nyer lum guna lg..tercari2 masa sesuai nak merasmikan nih..hhee..
comel je kuih jala berkaler2 tuh kak..mesti menarik minat jer budak2 nak makan.. :D

amboii bestnya dapat remekin dari chik mi tuh..tu remekin kan kak?leh laa buat shouffle pasnih..hihi
 
pepagi lagi dh menjala ye kak! rajin betol...
 
upacara perasmian acuan baru ek..I ni bila nak menjala ntah la..meh la anto mai sebesen roti jala tu berserta karinya sekali
 
Kak Rosaliza.. dah pakai yer botol baru tu.. Waaaaa..bila Naz punya nak sampai ni????
 
}~ Cik Cek...assalam cik cek...akk pun selalu gak cari acuan gini tapi tak ada di sekitar pasaraya KL, mungkin kedai khas je yg jual benda2 gini.

Acuan akk ni, adik akk linapg yg oder ngan chik mimi..mmg senang nak buat..main picit je
 
]~ Hasue..heheh barang yg baru suka n tak sabar je nak mengetest hehhe..bila buat tu mesti jadi pagar2 yg cntik tapi akktak berapa nak reti lagi, pas tu cincaai n nk cepat siap je..kalo masa sesui ok rasanya mesti cantik..ngan budak amani, semua benda terkejar2 akk nk buat

ooo remekin ke namanya akk tak tau lah pulak sue..kekke.
 
assalam rosaliza..dah dapat ye..acuan roti jala yang cantik tu.
berwarna warni roti jala nya..
makan dengan kari ayam sedap tu..
 
Assalam kak cayang heeheeheh dah pecah dara ye kak acuannya,akak nak letak gambar heheheh kita ni maluuuuu heehheh tak pe lah utk kenangan kan
 
woot woot kaler roti jala ni gerenti budak2 suke! nenek saya suka buat warna putih je..huuu busan jgk nk mkn ..hee sorry nenek~ yg penting sedap..
 
kak.....biase tgk roti jala yang warna kuning tu je....tak penah pulak tgk roti jala wane hijau or merah ni....hehehe
 
kak rosa,Akak pong dah jumpa cik mi ya..Cung kan orgnya..Sora pong penuh naluri keibuan..Hehe best lah dapat ramekin ya kak..guna acuan gini,snang kan,picit2 jer..
 
hakhakhak...

ryo bru tau pulak akk ngan kk lina nih ebradek ye..cam ryo ngan hasue lak..kikikiki...

mana acua tu kak..meh tunjukk
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...