Untuk resepinya...minta izin ya mama n myr
Bahan-bahan ( Sekeluarga )
- 3 1/2 cawan tepong gandum
- 5 cawan santan ( ! biji kelapa )
- 1 1/2 cawan gula pasir
- 1 sudu makan planta
- 3 biji telor
- 1/2 tin jagong krim/ 1 cwn labu lecek/ biarkan plain aje + kale hijau
Cara-cara
- Pilih rasa yg di kehendaki, jagung, labu ( 1/2 biji labu kecil, di rebus dan di lecek ) atau biasa aje..kalu biasa aje + 1 sudu kecil kale hijau.
- Blend semua bahan sehingga sebati.
- Sapu acuan dengan minyak. Guna acuan berlubang di tengah. Tuang adunan dan bakar selama 1 jam 30 minit atau sehingga masak.
- Panaskan oven terlebih dahulu. Kepanasan 180/200 `C
8 comments:
Tu akk buat bekeng apa? Labu ke yg biasa kaler hijau? Br tau yg menghijaukn bekeng ni pewarna tiruan.Igt kot gna daun pandan.
Post a Comment