Friday, February 5, 2010

BEE HON BERKUAH

Salam dihari jumaat buat semua rakan2 di alam maya ini...apa khabar semua. Akk harap semua dalam keadaan sihat walafiat dan di lindungi Allah selalu. Menu lunch akk hari ini bee hon berkuah, kalu kat kampung panggil bee hon rebus...tapi rebus jernih gitu je,memang lain sangat dengan mee rebus di tempat2 lain. Tapi bee hon rebus gini sangat popular di Pasar Tanah Merah Kelantan....kedai dia mesti penuh dengan pelanggan. Jom makan bee hon rebus versi kelantan. :~

 
 letak 2 mangkuk senang nak tambah hehehh..ada banyak lagi tu
  

Anak2 ada latihan hoki petang ini,jadi tak boleh makan yang berat2 gitu. Jadi malam la pulak akk masak nasi. 

5 comments:

Salam Kak..
Kat Trg pun Mee rebusnya lebih kurang cam gini, tapi kitorang ada tumbuk lada hitam buh dalamnya...Dan calong(fish ball)wajib ada...
 
salam nenie..oh gini jugak ek..yang akk pun boh lada putih ajishio tu je heheheh..rasa pds2 sikit kan...agaknya belah pantai timur lebih kurang kut..tq ya nenie
 
putih2 yg sedap tuh kak.makan ngan sambal kicap x?terliur je nengok brokoli byk bertenggek tuh.huhu
 
tak buat pun sambal kicap tu sue heheheh...kalo ada sambal kicap lg sedap tuh..
 
Rasa lah resepi rempah ayam panggang serbaguna,boleh dipelbagaikan masakan seperti ayam panggang,chickenchop.ayam percik dll dari
http:aabestfood.blogspot
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...