Ini la jenama yang akk pakai. Akk guna yang 500gm hehehh..maklumla anak ramai
- 250gram speghetti - (saya guna brand San Remmo Vermicelli )
- 1 tin sardin size sederhana ( saya guna ayam brand 230g) - hancurkan isinya
- 1 labu bawang besar ( dadu)
- 1 biji tomato ( dadu )
- 2 ulas bawang putih diketuk )
- 8-10 sudu makan Prego Pasta Sos ( sy gn yg Traditional )
- 1-2 sudu makan sos tomato
- 1-2 sudu makan sos cili
- Garam & gula@serbuk perasa
- Olive oil / myk masak
- Air
- Panaskan air untuk merebus pasta , masukkan garam dan beberapa titik minyak. Bila air mendidih, masukkan pasta. Rebus hingga pasta lembut @ betul2 masak.
- Tumiskan bawang besar & bawang putih hingga wangi dan sedikt layu. Masukkan tomato tumis lagi..
- Masukkan sardin (sekali ngan kuah ), sos prego, sos tomato dan sos cili.Kacau sebati
- Tambah sedikit air jika perlu. Masukkan garam, gula@serbuk perasa. Sesuaikan rasa. Tutup api
- SeLaMaT MeNcUbA
3 comments:
Post a Comment