Masak memasak tetap berjalan seperti biasa..dan bersahur pun alhamdulillah tak pernah miss lagi. Kekadang tu terlupa nak snap pic bila kesibukan dan keletihan menjelma.....tapi makan tak lupa heheheh.
Semenjak dua menjak ni n3 asyik menu yang basi je..tak sempat nak updated n3 yang segar dari ladang heheh. Kali ini pun menu basi juga. Ini ada lah sira pisang nangka, tapi pisang ni tak cukup zat agaknya cinonik je n slim je....tapi apa2 pun tetap pisang nangka, bagi akk pisang yang terbaik untuk sira..sebab isinya pejal.Jom cuci mata;~
Pisang yang huru hara dlm mangkuk..mana taknya main tuang je kat dlm tu heheh....pisang ni akk rendam dalam air kapur sekejap, untuk mendap isi yang pejal kalo tak pisang ni akk boroi heheheh..kembang gituuuuu. Pas tu akk letak santan sikit,daun pandan nisan,gula, n sedikit garam...lebur je atas dapur dgn api yg sederhana n tutup periuk...masak hingga kuah pekat..jangan sampai rentung pulak ya......sedap dimakan,nyummmm nyumm nyummmm.
Tak g jalan2 kat Jalan TAR ke...buat tambah kesesakan kat situ hehehh...best gak tu...pagi2 pun dah riuh rendah..nak berjalan pun semput rasa....itu pun akk pergi pagi hari biasa, kalo hari ni,tak tau nak citer la.
Ok semua, dah masuk waktu subuh dah...bye2 n selamat berpuasa dan moga mendapat keberkatan dari ilahi dari apa2 saje yang kita lakukan..jaga diri semua, hati2 dijalan raya, dan ingatlah orang tersayang...raya tak lama lagi.......dadaddadada.
8 comments:
mesti sedap tu kan kak liza...makan berbuka puasa ni...
Hr tu ada beli sira pisang kat bazar Rmdhn. Ore Kelate yg buat dn jual tp diorg gna pisang kelat lego yg kurang msk. Gna pisang nangka ni mmg yg terbaik. Pisang nangka yg dibw khas dr kg hr tu dh hidup subur kat sini. Pisang kebatu yg diimport dr kg pn dh bbuah. Jntung pisang kebatu blh mkn sbg ulam tak? Dh potong jntung tu tp tak berani nk mkn sbb tak tau blh mkn ke tdk.
Post a Comment