Bersiaran kembali kita hari ini..salam buat semua. Beberapa hari yang lalu akk ada masak ungkep hati,,,patutnya hati ayam, tapi akk guna hati sapi ( klasik gitu bila sebut sapi ). Memandangkan hb akk ni tak naik2 terpaksalah akk makn hati selalu,,..Terima kasih buat HANA jepon diatas resepi yang sedap ini. Izinkan akk copy resepinya ya hana, nak g jepun jauh sangat, jadi akk kopi umah Lina je lah resepi, tq juga buat lina.
Untuk resepinya :~
Bahan-bahan
- 300g hati ayam
- *1 inci kunyit idop
- *1 sk ketumbar
- *1 sk jintan manis
- *1 sk jintan putih
- *1-2 sk blackpepper
- *1-2 inci halia
- garam
- air secukupnya
- sedikit minyak - hana gune myk zaitun.
Cara-cara
- tumbuk bhn2 yg bertanda *.
- campurkan semua bahan ke dalam periuk@kuali, tutup dan rebus hingga kering dan hati masak. klu hati blom msk, tambahkan lg sedikit air. dan msk lg hingga kering.(sy goreng jer gn myk zaitun)
- angkat dan hidangkan.
terima kasih HANA dan juga LINA
8 comments:
Hr tu lina_pg msk menu ni. Ni akk pula yg masak. Ni den nak tanyo, ungkep tu apo maknonyo? Jgn tau sobut yo tp tak tau makno ungkep tu..haha..
zairie TOP posted:
BUKTI CIKTA SEJATI
BARU 12 TAHU DAH PANDAI SEKS2
INI BARU RAJA ULAR
ADIK WAN NUR TAK HILANG??
Post a Comment