Salam...seperti yang dijanjikan...hari tu n3 pasal asyura klate..kali ini akk nak tunjukkan pulak asyura utara. Akk pun tak pasti asyura negeri mana..tapi kami panggil asyura utara..rasanya lemak2 n manis. Akk tengok semua jenis kekacang ada, kck merah, kcg kuda, kcg ijau, jagung, keledek ,pisang pun ada, penggunaan tepung beras. Jom kita saksikan {~
Masa yang diambil untuk memasak asyura ni 3 - 4 jam
Kalo menitik begini bermakna asyura ni dah masak..dan boleh diangkat
Friday, December 24, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
12 comments:
bila dicampur pelbagai jenis kacang ni..memang teramat la sedapnya..
Bubur asyura utara ni mmg i dh biasa buat dn mkn. Proses nk mbuatnya pn agk singkat dn rasanya mmg spt bubur dgn kacang yg pekat. Mcm kuih koleh.
alahai bubur asyura. ada lebih dak ... he33
http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/hrefhttparemanlife.html
Post a Comment