Salam kembali lagi di petang jumaat yang mulia ini..dan hari terakhir ditahun 2010, dan merupakan n3 terakhir untuk tahun ini. Hari tu ( maknanya dah lupalah bila msk kepah ni heheh ) akk masak kepah rebus serai, tapi akk tumis dulu,sedap juga tak lari rasanya dari yang rebus terus gitu}~:
Kepah rebus serai ni senang je , bwg putih,bwg merah,serai,cili ditumis terlebih dahulu, kemudian masukkan air, garam n perasa, bila mendidih masukkan kepah..siap.....
Inilah rupa kepah yang belum dimasak..tentu semua kenalkan.
Selamat tinggal 2010 dan selamat datang 2011, semoga tahun baru ini lebih bermakna lagi buat kita semua, dan semoga kita dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dilindungi Allah selalu.........bye2 2010
Friday, December 31, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
13 comments:
selamat tahun baru ros..
selamat tahun baru dr ain...semoga 2011 lebih menceriakan akak sekeluarga...
Kepah kat sini dipanggil siput kepah juga. Ada juga siput spt yg lain2 tu. Kepah ni kulit dia tebal sikit, isi kecik je.
Selamat thn baru 2011 buat akk sefamili.
selamat tahun baru kak :)
http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/tahun-baru-dan-kerja.html
Post a Comment