Wednesday, May 26, 2010

KELAPA LAUT BERMADU

Salam dan selamat petang buat semua...pernah tak minum air kelapa laut bermadu ini. Sebenarnya  kelapa laut ni ada dua jenis ..yg akk tau la.....satu dalam sirap gula dan satu lagi yang bermadu. Bagi akk yang bermadu lagiiiii sedap. Hari tu teringin sangat nak minum air kelapa laut ni...abis orang akk suruh carinya, sampaikan adik akk kat kampung pun susah payah la mencarinya. My abe dh cari kat area akk tinggal ni tapi tak jumpa la pulak. Pas tu kawan akk ada jumpa kelapa laut ni...lalu di belinya, yg teringin hari tu pun dh abisss.Yang ini pula dah lama adik akk bagi...la ni teringin nak mkn n minum lagi hehehehh jadilah air ni...sedapnya. Tq ya Ayu;~

Dalam tin lagi....


Jemput minum ya...nyamannnn...selalu time puasa mmg byk org jual air ni...tapi beli yg tin byk dpt minum

9 comments:

Salam, tu yg buah tal yg original ke dlm tin? Kalo dlm tin kat pasaraya byk la. Yg segar tu pyh la nk dpt. Kat CH ada org jual buah tal segar ni.
 
salam rosaliza..betul ke sedap..akak tak pernah makan kelapa laut ni..isi dia ngan air dia sama rasa macam..kelapa biasa ke..
 
Salam kak rosaa!! eeeeee..sedapnyer air kelapa tuuu, payah nak dapat tau! tgk musim jugak pernah nmpk kat sini tp tak pernah pulak nak beli mana taknyer dia jual sebijik2 bykkkk tuuuu ehehe..
 
salam kak liza...
tak pernah rase la...mesti sedapkan...sambil minum boleh makan isinye...
 
salam adry....yang ni tin punya...kalo yg fresh tu rasa mcm payah nak mkn lg pun nak kupas kulit dia camno .....kena pg panjat pkk kat kg tal 7 la kalo nk mkn hahahahah
 
salam kak erna.....memang sedap sangat air kelapa laut ni...ada juga org jual tepi2 jln tapi tak sedap kita buat sendiri la rasa kaw2 dia tu...isinya lembut sangat.
 
salam ijayuji....ooo ada ek kat bangkok tu ika...kalo yg buah segar tu akk tak pernah rasa pulak...kalo yg tin ni mmg sedap sungguh...tapi akk bancuh ngan gula juga sikit n tambah air pas tu letak ais...bestnya ikaaa
 
salam ain...mmg sedap sangat ain, rasa madu tu n kunyah2 isinya yg lembut tu...cuba la ain cari yg tin tu sedapppp bangat
 
alolo..br tgk n3 nih..ade nama kita rupenye..hihi..mmg sodap air kelapa laut bermadu ni..yg ori..pnh tgk buah yg en daun bli kt CH..tp xsmpat nk rs..export ke lgkw..hihi
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...