Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan seketika

Wednesday, May 12, 2010

ROTI GORENG

Salam dan selamat pagi buat semua....dh sarapan ke belum...pagi ini akk buat roti goreng atas permintaan anak2...selalu dok buat roti telur hancur je. Tentu semua dah pandai masak roti goreng yang simple tapi sedap di mulut anak2 kan. Orang2 bujang pun tentu dah biasa buatkan roti gini:~


Bahan2
1. roti
2. telur
3. lada sulah...akk guna aji shio
4. minyak untuk menggoreng

Cara2
Pukul telur dengan aji shio sehingga sebati........panaskan minyak masak. Kemudian celupkan roti kedalam telur dan di goreng dalam minyak yang panas...api hendaklah tidak terlalu besar dan kecil ya.

Jom makan roti goreng.......

10 comments:

lapo kakk!!! nak mkn roti goreng yang panas punya yer!!! hiiii demand la plak...
 
Salam kak rosa! kita tak pernah tau mkn roti mcm ni ehehe... nanti nak cublah satu hari nanti :D cam sedap jer! mkn dgn soso sedap ni ;-)
 
Salam e-na...time panas2 tu sedap nya...blk mesia nnt akk msk roti goreng kekekek
 
salam kak liza,
wah..kak. sama la menu kita harini. saya tak larat goreng nasi, buat roti telur jugak. :)
 
salam ika....ooo tak pernah cuba ek roti gini.... ank2 akk mkn gitu je, tapi kalo cicah ngan sos cili + mayonis lagiii sedappp
 
salam indah...kat umah akk ni kalo tak roti telur hancur mesti roti goreng...kalo akk goreng nasi ke ank2 tak mkn....jadi roti je lah sarapannya....akk pun senang heheh
 
salam kak liza...
teruja betul le pd akak boleh jadi idola ni..
untung suami & anak2 dpt ibu yg rajin...bile le ain nak jadi mcm akak ni..
ain ni kadang2 rajin..kadang2 terlebih rajin tp memanjang kurang rajin..
semoga kak liza happy selalu ye...
 
salam ain....ala ain ni buat malu akk je, akk masak yg simple2 je ain. Akk pun bukan rajin n pandai mana pun msk2 ni, msk stail akk je. Terima kasih ya ain
 
Salam Pengenalan dari Shah Alam. Anak2 suka sangat roti cam gini. Haaa cicah dengan kacang peas haa memang best gitu
 
salam fuzidss...selamat berkenalan...bdk2 mmg suka sangat ngan roti simple gini, kalo buat sandwish kena buang tepi dulu baru nak ngap..
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...