Memperkenalkan makan yg popular bagi masyarakat kelantan. Sarek ni sebenarnya sejenis rumpai laut, kalo yang fresh akk tak kenak, cuma kalo yang jual tu selalunya yg kering atau yang sedia dimakan je. Kerabu ni dimakan bersama sambal tumis dan sambal kelapa yang digaul sebati. Sedapnya.
kalo dok terikat dlm plastik tu maknanya beli la tu hehe
ada rupa sarang burung pun ya. kat tempat lain ada tak sarek ni...
Wednesday, July 27, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
16 comments:
Ya Allah kak..kenape lah akak tunjuk sesuatu yg sedap nii..nak nak..dh lama sgt xmkn..rs nk blk kelate je..hmm..hubby yana rsnya xkenal lg nii..xsmpt tunjuk lg kat dia hehee
Nurul x pernah makan lagi ni... x kenal pun... sedappp ker??
Nurul...kerabu ni kalau rasa sekali mst nk lg..
kenape akak menggoda saya dengan kejam sekali?
kalau puasa menu ni la yang xleh ditinggal... naseb baik minggu ni nak balik kg...blh carik kat pasar... haishhhh...
Sarek ni dulunya mmg feberet i tp sejak ia disahkn mengandungi toksik(plumbum) dn dilarang dijual di Kelantan suatu ketika dulu, i dh x mkn smpai skrg. Kdg2 tu teringin sgt nk mkn tp takut..hehe.. Plumbum ni mcm kita mkn bijih timah la...
kalau di sini ada ... tapi rumpai laut basah..
kalau pi kelantan mau rasanya nak mencuba..nak tau rasa nya macam mana.
1st time dengo dan kak cek tak penah makan...jakun tul kak cek ni kan...camana raa dia ek...:)
Post a Comment