salam kak liza pekabar? lame x jgh cn.. sy br blik dari bertapa kat gua seguntang gua segunting... muehehe.... oowwhhh,, pucuk paku sy kenal.. tp pucuk midin sy x tau.. rupenya bendanye same yer.. hihihi..sedap ni wat masak lemak boh cili api..huhuh.. ade sambal blacan..mabelesss!~
akak..kalo kat sarawak ni memang panggil pucuk midin gak..pastu yg bulat2 yg masih lum kembang tu yg selalu laris..tp sy suke yg kembang sikit gini.. kalo yg pucuk paku merah tu mmg warna dia merah n sedikit ber'gas'(haha..tak tau nak terangkmn camner)..tp spesis sama laa.. kalo nk bandingkn sedapnya..yg hijau lg sedap dari yg merah
Seorang surirumah,isteri kepada suami tercinta, mama kepada 3 putera dan 4 puteri.
Ajk Jiran Wanita Krt, Kospen, SRS rondaan, Combi juga Marhaban Nur Izzani...
Blog Embun Kasih Rosaliza merupakan blog yang pelbagai, berkisahkan masakan , kehidupan, anak2, pokok2 dan apa sahaja yang ingin dikongsikan. Terima kasih pada semua yang sudi berkunjung dan membaca blog embunrosaliza ini.....
Iklan Tajaan seketika
Followers - tq folo sini, sila tinggal link di cbox untuk di folo balik
12 comments:
Rindu betoi nk mkn masakan gna pucuk midin ni... Kat sini takdak org jual. Nk kutip pn tak byk dn kat tanah org..
mak kat kampung slalu beli pucuk midin ni tp lupa plak mak masak apa ek;-)
goreng wat kuah lembab2 sikit.....goreng juga ikan kering.......
cukup....wat lauk makan nasi...
kalo yg pucuk paku merah tu mmg warna dia merah n sedikit ber'gas'(haha..tak tau nak terangkmn camner)..tp spesis sama laa..
kalo nk bandingkn sedapnya..yg hijau lg sedap dari yg merah
Post a Comment