Salam ramadhan yg ke 18 buat semua. Ada pisang yg masak ranum dlm 7 biji, kalau ikutkan kena byk pisang dlm 10 biji mcm tu. Nasib baik elok je kejadiannya. Niat hati nk bg2 pd jiran2.
Resipi Bingka Pisang
Olahan : rosaliza http://embunrosaliza.blogspot.com
Bahan2
7 biji Pisang
2 cawan santan
1 cawan gula
Sedikit Garam
2 cawan tepung gandum
1 biji telor
2 sudu besar magerin ( saya letak myk msk)
2 sudu besar susu pekat manis
Cara2
1. Lenyek pisang kasar2
2. Blender gula, susu, garam, tepung myk telur dan santan.
3. Masukkan kedlm pisang dan kaup balik hingga sekata
4. Bakar pasa suhu 150°c 60 minit.
5. Guna loyang 10 inci bingka sedNg elok tebalnya
2 comments:
Post a Comment