Buat untuk buka puasa hari khamis, sedap nyaman tekak dikala cuaca yang panas terik dan berangin sebegini. Agaknya habis setengah bekas tu akk yg mkn heheh..
PUDING KOKTAIL KASTARD BERKUAH
Untuk puding
1/2 cawan tepung kastard
1/2 cawan air utk membancuh tepung kastard
5 cawan air.
3/4 cawan susu cair
5 sudu besar gula
1 sudu besar agar2 serbuk
sedikit garam
Kuah kastard
4 cawan air
Baki susu cair tadi.
7 sudu besar gula1/2 cawan tepung kastard
1/2 cawan air utk membancuh tepung kastard
1 tin buah2an dlm tin
Cara- cara
Sediakan periuk, masukkan 5 cawan air, bancuhan tepung kastard, susu cair, agar2,gula dan sedikit garam. Masak mengguna kan api yg sederhana sehinga agak pekat. Kemudian angkat dan sejukkan.
Untuk kuah kastard, satukan kesemua bahan2 kuah kedalam periuk, dan mask hingga mendidih dan pekat. Angkat dan sejukkan.
Sedap dimakan sejuk2 bersama buah2an campuran
Selamat balik kampung buat semua... hari ini akk pun balik kampung kejap...moga jumpa lagi
Saturday, June 4, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
akak ambik resepi ye..rasa teringin pulak bila kata nyaman je masuk ketekak..sedap tu.
Post a Comment