Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Wednesday, November 23, 2011

NASI AMBENG ~ WW ~


RM 4.50 

20 comments:

baru komen kat gmbo angkasawan negara imani kat bawah, tup2 kuo nasi ambeng.. alahai sedapnye nasi ambeng... ingat mase lenggang perut saye dulu MIL watkan nasi ambeng utk jamuan.. fuh mkn x ingat dunia...

kak, baru la dpt tangkap WW kat atas tu ape... wordless wednesday rupenye.. hehehe..patutler xde citer :)
 
makanan org jawa ni. sedap!
 
aduhhh bukk liza... sangkakan tadi ada resepi nasi ambeng... menceces kita lari sini umpama lipas kudung.. rupa2nya nasi ambeng beli ya buk? hehe...

ini menu masih KIV... entah bila nak dicuba.. byk betul halangannya... bukan halangan apa.. belum ada masa yang sesuai.. every weekend start from last weekend ada saja agendanya...
 
raya puasa masa balik kampung hari tu sempat beli sebungkus di pasar malam...banyaknya satu bungkus... kenyang perut kami makan untuk buka puasa.... tapi rindu ah...nasi ambeng kenduri tu...sedap je bau serundingnya...!
 
Salam akak.. teringinnyer tgk nasi ambengni... terliur bettullah kak hu hu hu...
 
Baru nak tnya wat sndri ke siap ngan daun pisang bagai..tup2 ada rega kat bawah.
Murah dan nmpk sedap..tak pernah makan lagi nasi Ambengg ni..
 
Aduh ngencesnya tgk nasi ambeng akak tu,kalau kat kampung hubby mmg femes nasi ni
 
sedapnye nasi ambeng..tak pernah wat sendiri...
 
cepat2 dtng ni, ingatkan akak wat nasi ambeng... ghupernya beli ya..mmng sedapkan nasi mcm ni...nak buat bnyk keje..beli je selamat..jimat masa...hehehehe..
 
masyaAllah! sedapnya kak!
 
Pernah sekali je makan nasi ambeng ni...itupun sebab jiran bagi... Bulan Dis nanti ada kerja ke Banting, boleh lkah kalau nak makan...kalau tengok gambar ni memang mengancam betul...
 
"wow...sedap ni kalau ada kenduri kat rumah kawan yg keturunan jawa tu mesti ada nasi ambeng..kalau takde sesekali teringin saya beli kat pasar malam jer...unik kan nasi ni...mcm2 ada.."
 
wah sedapnya..siap bungkus dlm daun pisang lagi...senang gini beli je kalau nak makan..kekekek
 
sedap tu...harga kat mana2 pun lbh kurang sama je kan...
 
fuhhhhh...sedapnya!!!!!
 
Kak Rosa,sy xpernah lagi mkn nasi ambeng nih kak,adoiyaiii kalo tau katner juai kat pg nih,tingin gak nak merasa,Mmg nmpak sedap,oklah tuh kak reganya kan..
 
assalam kak liza

aduh kak, x menahan ni. cer letak sekali google maps. senang wa nk terjah :P
 
nasi ambeng 2 nasi ape?
 
assalam rosa..nak nasi ambeng.teringin ni..
 
Yana xpnh mkn nasi ambeng..nmpk sgh menyelerakan :=)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...