Assalamualaikum dan selamat malam semua kawan2 dialam siber ini, kali ini n3 dinner aku...masih panas lagi nasi ni.Jarang sekali masak nasi dagang mcm ni, selalu aku guna beras nasi dagang dan kukus. Tapi kali ini buat yang express pulak, nasib baik menjadi dengan jaya lah jugak. Tengah hari tadi aku masak kari ikan tongkol, ada la pulak belen lagi, tgk beras nasi dagang tak ada pulak, maka jadilah nasi dagang , beras wangi campur pulut, pas tu masak guna rice cooker je.Tapi santan halba, halia bwg n santan letak juga, cuma kaedah je simple. Yang kaler cokelat sikit tu sambal kelapa, memang best kalo makan ngan nasi dagang ni, kalo tak ada pun ok je rasanya. Meh la sapa nak rasa ke nak makan ke....sila ya.
Macam lah rupa nasi dagang ganu kite, mungkin cara buat aje yang lain. orang kat sarawak tu pernah mkn tak nasi dagang ni
Saturday, December 12, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
Post a Comment