Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Nasi daging simple akk masak minggu lepas lagi, sebenarnya tak terniat pun nak masak nasi daging ni. Memandangkan ada banyak air rebusan daging dalam peti ais, nak buat yang simple2 je, sekadar menghabiskan air rebusan je.
Ceritanya begini, hari tu ada my abe beli 3 kg daging selalunya akk potong2 pas tu masukkan dalam plastik simpan untuk sekali masak satu plastik, Tapi kali ini akk rebus dulu daging sampai empuk, lepas tu baru simpan. Cepat sikit nak masak, tak payah tunggu lama2 untuk empukkan daging.
Akk guna beras wangi siam, elok lak kejadiannya, nampak sebiji. Tayang nasi jer lauk pauk tak ambil pulak hari tu, masak je nasi terus letak dlm pinggan untuk snap pic
Tuesday, October 11, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
15 comments:
ni kompom udah pinish ni
x pernah rebus dulu masuk esbok tu kan..lagi2 bila dah ada pressure cooker rasa sng je nk masak daging..berbaloi2 gak la kiranya.hehe..tp cara buh asing2kn siap2 tu sama laa kite..skali masak,skali kuar je..x laa kuar masuk kn..nanti krg fresh dah yg kena masuk balik tu.hehe..
Baru nk mintak sepinggan utk lunch. Nasik yg minggu lps rupanya..tak jadi dh la... Abe Ngah beli daging smpai 3 kg tu nk buat bekwoh ke apa..hehe..
Kak, akak pun sempat tulis komen ek kat entry naz yg tak bergambar tu..hehehe..buat malu naz jer. Entry tu tak siap edi lagi masa tu.. Tak taulah tangan sapa kat umah ni yg dah terpublish masa tu.. Naz pun tak perasan..hehehe..
kak, Naz tak pernah masak nasi daging ni. Kata encik hubby yg pernah makan, sedap.. nanti bila2 kena cuba jugalah..
Post a Comment