Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan seketika

Friday, December 4, 2009

Ubi Keling aka Ubi Kemili

Salam buat semua, hari ini pc ku buat hal pulak habis segala gambar2 yang telah di upload kan dlm program tu hilang, ini pun guna program yang lama huhuhu, tapi ok lah juga. Ini adalah ubi keling atau ubi kemili sesetengah orang panggil, tapi orang dinegeri ku tetap panggil ubi keling, rasa sedap lah susah nak cerita, kalo nak kena pergi cari di kelantan, lebih2 lagi di musim banjir memang senang untuk mencari ubi keling ini, harganya rm5.00 perkg





 
Ini lah rupa isi ubi keling @ kemili itu




 

4 comments:

Wah..bestnya ada ubi ni..kat tempat saya panggil ubi kemili makan ngan kelapa parut letak gula n garam sikit,pas tu pekena pulak ngan kopi o.. sedapnya...

Lama dah tak makan...
 
ooh cicah ngan kelapa ke, tmpt akak mkn gitu je la azmiezas, lain kali boleh cuba ni
 
1st time aku jumpa benda ni masa kat penang, naik bukit bendera. Orang yg tinggal kat atas bukit tu kasi masa naik cable train. pas tu sampai sekarang aku tak jumpa benda ni. benda ni ada kat penang je ke?
 
Hehe..kat utara ni hmpir smua jenis ubi depa cicah ngn nyoq.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...