Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Thursday, October 6, 2011

PUTERI SYAZA AMANI - 12 BULAN

Assalamualaikum dan Salam sejahtera buat semua. Sekejap je masa berlalu, dah pun 12 bulan  puteri amani. Setiap bulan akk menceritakan tentang dia. Hari ini ulang tahun pertama Amani. Giginya dah ada 8 batang,(silap lak ari tu taip 6 batang, dah kira tu, salah lagi heheh ) Tq auntie Hasue, auntie Izah n uda (en Daun )yang kira gigi kita hehe. suka sangat bercakap, tak henti2 pot pet2x, jumpa suis  semua ckp tuk ( tutup agaknya). Ada juga perkataan yang jelas butirnya, ada yang merapu meraban. Tapi kdg2 mama dan abah pun dia salah panggil heheh, kat abahnya di panggil mama, kdg gelak je akk ngan dak amani ni. Sangat takut dengan kucing, geli agaknya. 

Sekejap lagi akk nak pg klinik untuk cucuk dia nnt akk cerita kemudian ya, 


Terkini 6.10.11 tadi timbang dia 7.8 kg jer


chakkkkk, pic terbaru, ptg ni lepas ptg kek,06.10.11




gambar yg diambil ptg semlm 5.6.11, tak nak ngan org lain, saje nak tayang gigi tu pd aunty2 n uncle2
tak berapa suka nak bergambar, susah nak senyum masa kita snap foto dia, pastu baru sengeh2 bila dh off kamera
hari mula2 dia tak sihat tu, tgk monyok je muka, mata pun layu, masa ni dia nak ikut kakak Adda pg sekolah, si kakaknya yg pakaikan tudung tu, elok je dia pakai heheh


ini pic hari ahad, dah sihat cuma batuk2 n selsema ada lagi 
ginilah amani, selalu offkan pc akk, kdg2 tu ditekan2 terus je shutdown,..ginilah anak cyber 


opppssss lupa lakss nak gtau aunty n uncle, saye ni takleh jalan lagi, jalan ngan mama je boleh

25 comments:

Haapy birthday amani..kejap je dah setahun..rasanya baru je baca n3 kelahiran amani..macam le cepat nya kita ni bertambah usia..
semoga amani terus sihat ceria dan dirahmati yang esa..
 
assalamualaikum Liza...wah sronok kan negok ank kesayangan dah besau kejap aje dah setahun Amani..so cute dah ada gigi 6 btg rupanya..waaa keletah yee ni mesti seronok menyakat...Amaniddah pandai tatih ke...cepat jalan tau boleh main kat padang same mama....nng boleh lah main same bby Areen juga yeee

ok auntiSheila nak ucap happy b'day buat Amany sayang...suruh mama buat potong pulut kuning ye...
 
Happy Befday Amani..cepat ms berlalu kan kak..waaahh, amani mcm damia jgk suka shut down lappy hihii..
Kak,damia yana boleh panggil ayah jee..klu panggil yana dia asyik panggil kakak..sejak umo 10 bln smpai lah skg dh 15 bln..xleh sebut lg perkataan ibu..sedih jgk hati ni :(
 
assalam kak liza

Diam tak diam dah setahun. rasa mcam baru semalam jer baca cerita amani baru dilahirkan.
Happy birthday to amani. moga amani d panjangkan usia, d murahkan rezeki dan mejadi anak yg solehah.
 
epi bisday nak dara....sekejap dah besarkan ...suri pun bulan ni mula hr jd anak..tiga2 tu selang seminggu je tarikhnya
 
HAppy birthday AMANI sayang...semoga membesar menjadi wanita solehah dan diberkati Allah dunia akhirat..

gigi amani bukan 8 btg ke kak?tgk cam ade 8 btg dah tu..byk dah gg dia..zhariff baru 2.hehe.. siann amani demam lak aritu ek..smg cepat pulih sepenuhnya..

kiut jer dia pakai tudung..pastu yg kacau kibod tu cam zhariff gak suka tekan2..tu yg selalu terbantut ngadap lappy tu.kdg2 elok je laju line tenet tp gangguan tu yg x dpt ngadap lama2.hehe...

arini mesti mama buat kek spesel yer amani.x sabar nk tgk kek mama buat nih.hihi
 
happy birthday amni.. amboi comelnyer gigi,. dah nampak 8 batang dah tu.. suke je nengok anak perempuan pakai tudung. geram je nengok comel.. semoga amni sihat2 selalu yee
 
@Acik Erna

Assalam kak Erna., diam tak diam dah pun setahun amani, memang sekejap rasanya masa berlalu, memang rasa mcm baru sekejap je ada dia, rupa2nya dh setahun. Terima kasih kak aminn
 
@Sheila Shafeareen

Assalam sheila, memang pantas angat masa berlalu, dlm tak sedar dh setahun rupanya, itu pun tiap bulan ada je cerita amani ni, tq ya sheila, hari ni tak potong pulut, org tua kata kalo bagi pulut kat dak kecil nnt lambat bercakap ya ke idak wallahualam
 
happy besday busyuk amani..ciutnyer dia pakai tudung ..seronok tgk ragam ank membesarkan...
 
kak rosa, amani ni kan x padan umur setahun tau...macam dah besar2 aje...
Btw... happy birthday untuk amani, dari makcik sue...jangan nakal2, jangan susahkan mama, semoga jadi anak solehah dan sejahtera sentiasa...
 
Hepi besday Amani... Dh besaq rupanya anak menakan uda ni. Mama habaq gigi Amani ada 6 tp nmpk mcm 8 je tu.. Plg best dgq Amani 'qeyau'... Ada trademark tersendiri...hehe..
 
hepi brthday puteri...syg puteri...bsar dh amani ni...pasni boleh main kjar2 ngn maisarah plak..hehe
 
bestnye org ada anak ni...ada aje benda yang menghiburkan...penat2 urus rumahtangga sehari2 pon tetap rasa berbaloi kalau dpt tengok anak membesar dengan sihat...sampaikan muaahhh2 auntie pada amani ye! hihih
 
Selamat hari lahir Amani...auntie suka tgk pic Amani yg comel.Jngan nakal2 tau...
 
selamat hari lahir Amani..semoga amni ceria selalu, jadi anak yg solehah..jgn nakal2 taw..seronok tengok amani kaco mama blogging.Dah siap potong kek ke?meh la anto kat mak lang sket.Sayang amani muah2
 
hepi besday amani, nnt kne mkn byk2 bg cpt bsr ngn cepat blh jln. syg amani...muahhh2..
 
Salam.HAPPY BIRTHDAY AMANI.semoga semakin comel..jgn nakal2 ya serta semoga sihat selalu.
 
Happy birthday to the cutest girl Puteri Syaza Amani!!
Sekejap aje dah setahun ya..semuga membesar dengan sihat & menjadi anak yang cergas & cerdas ya..
 
@Yana Shaiful

Assalam Yana..hehe kelakar damia, muda sikit ibunya jadi kakak, memang pun yana, ibu atau umi budak2 susah sikit nak sebut, kalo mama ni senang sangat mama mama mama je heheh, sambil dok bebel dia je.
 
@wachak

Waalaikummussalam Chak..terima kasih ya, mmg ya pun sekejap je masa berlalu, Amin..amin
 
@suri solehah

Assalam suri tq ya, wah pandainya suri semua 3 org tu dilahirkan bulan oktober, yg terkini pun insyallah bulan okt juga, senang nak buat besday besar2an heheh. Take care ya suri, tak lama lagi due datenya
 
@HaSue

Assalam Sue, terima kasih ya, heheh salah taip kat paler dok ingat taip 8 dah rupa2nya taip 6 , Amani dah sihat ni, dah g cucuk setahun hari tu, berat dia 7.8 kg je sue, lasak kang main lagi, mkn tak berapa suka.

Anak cyber, suka sangat ngan computer heheh sama lah mcm zhariff tu kan, agaknya dok pk mama aku ni i buat apa lah cam best je, tu yg dia pun bW gak tu hehe
 
@izahdaut

Assalam Izah, tq ya, a,a 8 batang silap taip hari tu heheh, mekasih ya
 
Happy belated birthday Amani, sorry lambat singgah sini..lately jarang bw...apapun didoakan semoaga Amani membesar menjadi anak yang solehah ...amin.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...